Wednesday, 25 April 2012

8 Faktor Kenapa Pasangan Curang Dan Cari Lain


1) Mereka orang yang kurang kasih sayang.
Oleh itu mereka biasanya akan mudah jatuh cinta terhadap orang yang dirasakan memberi perhatian dan mengambil berat tentang mereka. Kerana itu juga mereka mudah menjadi tamak dan jika menemui orang yang dirasakan lebih menyayangi,mereka dengan mudah juga berubah hati.Tapi mereka ini boleh dikatakan antara orang yang paling bodoh kerana tamak dalam bercinta akhirnya kecewa sebab pada awal permulaan semuanya manis,tapi hakikatnya perkara ni mungkin akan berulang atau lebih teruk dari yang disangka.


2) Mereka orang yang tidak yakin dengan diri sendiri.
Apa yang mereka ada dirasakan tidak akan kekal dengan mereka.Oleh itu mereka sentiasa mencari yang dirasakan terbaik tetapi sikap yang tidak yakin dan percaya kemampuan diri sendiri membuatkan hati mereka sentiasa ragu serta sukar bertahan dengan apa yang mereka dapat.


3) Mereka orang yang tidak tahu bersyukur.
Dalam hati mereka sentiasa merasakan ada lagi yang lebih baik,lebih cantik,lebih kacak,lebih kaya dan sebagainya. Kerana itu mereka tidak pernah menghargai apa yang mereka ada dan akan cepat memilih yang lain jika dirasakan yang lain itu lagi baik.Mereka akan berkata ni takdir yang ditentukan,tapi sebenarnya nafsu mereka yang tak pernah cukup dengan satu.Hati mereka tak teguh tapi menyalahkan takdir,orang macam ini adalah yang paling teruk untuk dijadikan sebagai pasangan.Kerana apa yang berlaku hanyalah nafsu mereka yang tak pernah puas dengan sesuatu yang ada didepan mata tapi menyalahkan sesuatu seperti dia tak bersalah dalam hal ini.


4) Mereka orang yang tiada pendirian hidup.
Mereka sendiri tidak pasti apa yang mereka mahukan dalam hidup.Kekasih bagi mereka hanyalah satu keperluan mengikut keadaan persekitaran atau gaya hidup mereka.Bagi mereka cinta adalah sekadar alasan untuk memperolehi teman bukannya tanggungjawab yang mesti ditunaikan.


5) Mereka orang yang mudah bosan.
Tak dinafikan ada sesetengah orang yang sukar untuk kekal dengan satu-satu perkara.Mereka ini suka mencuba sesuatu yang baru yang dirasakan lebih mencabar dan menyeronokkan. Dalam percintaan juga jika merasa bosan dengan kekasih yang ada mereka mula mencari yang baru dan berpindah kasih jika yang baru lebih menyeronokkan bagi mereka.


6) Mereka orang yang memang suka menipu.
Memang terdapat segelintir orang yang memiliki sifat suka menipu dan memperdayakan orang lain demi memperolehi keseronokan dan kepuasan diri sendiri.


7) Mereka orang yang pentingkan diri sendiri.
Bagi mereka apa yang mereka inginkan tiada siapa yang dapat menegahnya.Mereka ini tidak pernah memikirkan hati dan perasaan orang lain. Bila dah dapat apa yang mereka mahukan,mereka sesuka hati akan membuangnya.Orang macam ini hanya akan fikirkan perasaan sendiri dan paksa agar orang memahaminya,tapi dia sendiri tidak pernah cuba untuk faham perasaan pasangannya terhadap diri dia.Perhubungan dengan mereka sebegini selalunya tak lama kerana sebelum dia meninggalkan pasangannya dia dulu yang akan ditinggalkan.Berbeza jika pasangannya dapat bertahan dengan baik dialah orang yang paling beruntung sebab tak mustahil hampir kesemua orang tak akan bertahan dengan mereka,pada permulaan semuanya yang akan rasa manis,tapi penghujungnya dia siapa yang akan sangka.


8) Mereka orang yang suka menunjuk-nunjuk.
Bila mempunyai ramai kekasih mereka fikir diri mereka hebat,macho,cantik,kacak,lawa tetapi hakikat sebenarnya mereka cuba menidakkan kelemahan dan kekurangan diri mereka sendiri dari orang lain.

0 00 Comment:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...